Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Türkiye beni çok sevdi, bunu asla unutamam’

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, bu yıl 26'ncı yaşını kutluyor. Caz dünyasının saygın isimlerini Türk izleyicisiyle buluşturan festival, 12-23 Ekim tarihlerinde İstanbullulara cazın farklı renklerini yaşatacak.
Özellikle 21 Ekim'de, kaçırılmayacak bir konser cazseverleri bekliyor. Günümüz soul müziğine zenginlik katan Imany, Volkswagen Arena'da hayranlarının karşısına çıkacak.
Büyük konser öncesi ünlü sanatçıyla konuştuk...

ŞARKILARIM ÇOK SAMİMİ
Bu yıl Türkiye'deki tüm kulüpler şarkılarınızı çaldı. Türkler, şarkılarınızı neden bu kadar çok seviyor sizce?
Türkiye'de neden bu kadar sevildiğim hakkında hiçbir fikrim yok. Ama minnettarım tabii çünkü bu ülke, başından beri beni çok sevdi; bunu asla unutamam.
Şarkılarınızın sakinleştirici bir etkisi var. Sesiniz de biraz hüzünlü... Gerçekte nasıl birisiniz; melankolik mi yoksa neşeli ve enerjik mi?
Mutlu biri olduğumu düşünüyorum, pozitifim... Melankoli, sesimin rengiyle ilgili sanırım. Bazıları atalarımın benim aracılığımla konuştuğunu söylüyor. Kim bilir... Şarkılarımın sırrı, samimi olması. Sadece kalbimin sesini kullanıyorum. Mümkün olduğunca dürüst olmaya çalışıyorum ve sanırım insanlara dokunan da bu.
Caz, neden fazla dinlenmeyen bir tür?
Cazın daha popüler olacağı günler görecek miyiz? Bence caz asla ölmeyecek.
26. Akbank Caz Festivali'nin en çok beklenen konserlerinden biri sizinki. Heyecanlı mısınız?
Böyle bir festivale katılacağım için çok heyecanlıyım. Orkestramla birlikte, yeni şarkıların yanı sıra cover parçalar da çalıp söyleyeceğiz.

COŞKU AŞILAMAMIZ LAZIM
Konserin ardından izleyenler evlerine nasıl hislerle dönecekler sizce?
Harcadıkları paraya değdiğini hissedecekler, öyle umuyorum. Herkes zor zamanlardan geçiyor, bu nedenle insanlara coşku aşılamalıyız.
İstanbul'a daha önce geldiniz mi? Nasıl bir şehir bulacağınızı düşünüyorsunuz?
Türkiye'de son dönemde sıkıntılar yaşandığını biliyorum. Durumun Batı medyasında söylenenden daha karmaşık olduğunu da biliyorum. Tüm dünyada barış ve eşitlik için dua ediyorum. Ne olursa olsun, ben insanlardan yanayım ve Türkiye beni ağırladığı sürece orada çalmaya devam edeceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA